door Lisanne Bosch | mrt 6, 2019 | Geen categorie, Glutenvrij, Glutenvrije (pseudo)granen, Onderzoek
Wil jij weten: hoe je glutenvrij brood kunt beoordelen? wat je precies uit de ingrediënten en voedingswaarde haalt? waarom je nooit naar de kleur of naam van een brood kijkt? of het wel gezond is en voldoende voedingsstoffen bevat? je je fit en gezond kunt voelen met...
door Lisanne Bosch | feb 21, 2019 | Geen categorie
Glutenvrij en etiketten lezen: zelfverzekerd je keuze maken Het is weer tijd voor een gastblog van Bianca! Dit keer over hoe je je kunt voelen als je etiketten leest. Ze geeft handige tips! Hoe doe jij dat, zelfverzekerd een keuze maken? Daar sta je, in...
door Lisanne Bosch | feb 15, 2019 | Avondeten, Recept
Glutenvrij stoofvlees – hachee Toen ik nog niet glutenvrij at ging er regelmatig iets van gluten door het stoofvlees. Bijvoorbeeld in het bouillonblokje, door het toevoegen van bier, brood, noem het maar op. Toen ik glutenvrij ging eten was ik dus op zoek naar...
door Lisanne Bosch | feb 12, 2019 | Glutenvrij, Praktische tips
Budget-tips voor het glutenvrij dieet – glutenvrij en een klein budget Als je glutenvrij eet dan kom je er achter dat aan glutenvrije producten soms een flink prijskaartje hangt. Maar hoe ga je hier mee om als je een klein budget hebt? Hoe hou je het een...
door Lisanne Bosch | feb 5, 2019 | Glutenvrij, Kinderen
Deze week schrijft Tonie van der Walle een gastblog voor de glutenvrije diëtist. Tonie is allergie- en kinderdiëtist bij Previtas Nederland. Je kunt haar volgen op instagram (klik hier). In omgeving Groningen heeft ze spreekuur en begeleidt ze mensen bij hun...
door Lisanne Bosch | feb 2, 2019 | Glutenvrij, Kinderen, Persoonlijk
Persoonlijk: het glutenvrije dieet als je een baby krijgt Zoals veel van jullie weten werd ik in september 2017 mama van onze kleine Noa. Time flies, maar laatst moest ik opeens terugdenken aan de babytijd. Want je zult misschien denken dat je pas na hoeft te denken...
door Lisanne Bosch | jan 25, 2019 | Avondeten, Glutenvrij, Recept
Overheerlijke glutenvrije pasta Er gaat niks boven home-made glutenvrije pastasaus. De geur in je keuken van verse kruiden en pruttelende tomaten. Geen gekke overbodige toevoegingen. Een hele pan vol zodat je ook een portie kan invriezen. Deze pastasaus laat je...
door Lisanne Bosch | jan 12, 2019 | Coeliakie, Glutenvrij, Persoonlijk
Als je glutenvrij gaat eten krijg je te maken met het fenomeen “kruisbesmetting”. Mocht je nog niet weten wat dit is: het betekent dat iets wat glutenvrij is toch gluten bevat doordat het tijdens de productie, teelt, in je keuken, waar dan ook, toch besmet wordt met...
door Lisanne Bosch | jan 8, 2019 | Geen categorie
Vandaag is gastblogger Bianca Hermans aan het woord. Bianca is zowel mental coach, gespecialiseerd glutenvrij diëtist als ervaringsdeskundige met coeliakie. In haar praktijk Compleat Coaching helpt zij coeliakiepatiënten weer op weg middels coachtrajecten op maat,...
door Lisanne Bosch | jan 4, 2019 | Geen categorie
Deze week schrijft Tonie van der Walle een gastblog voor de glutenvrije diëtist. Tonie is allergie- en kinderdiëtist bij Previtas Nederland. Je kunt haar volgen op instagram (klik hier). In omgeving Groningen heeft ze spreekuur en begeleidt ze mensen bij hun...