Glutenvrij stoofvlees – hachee

Glutenvrij hachee

Stoofvlees zonder gluten

Toen ik nog niet glutenvrij at ging er regelmatig iets van gluten door het stoofvlees. Bijvoorbeeld in het bouillonblokje, door het toevoegen van bier, brood, noem het maar op. Toen ik glutenvrij ging eten was ik dus op zoek naar een lekker recept voor stoofvlees zonder gluten. Dus zie hier mijn heerlijke en makkelijke recept voor glutenvrije hachee!

Ingrediënten voor glutenvrij stoofvlees

  • ca. 500 gram vlees (bijvoorbeeld riblappen, runderlappen of sukadelappen)
  • Twee uien
  • 500 gram wortels
  • 50 gram olie of vloeibare bak en braad (let op de ingrediënten: glutenvrij?)
  • 2 eetlepels glutenvrij meel of maïzena
  • 1 runderbouillonblokje en 500 ml water
  • 1 kruidenbuiltje voor rundvlees
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • een snufje cayenne
  • peper en zout
  • 5 eetlepels azijn (gewoon azijn of bijv. wittewijn, appelazijn)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

 

Hoe maak ik glutenvrije hachee?

  • Snijd het vlees in stukjes, de uien in ringen en de wortel in blokjes.
  • Verhit de boter of olie in de pan en bak het vlees mooi bruin
  • Voeg de uien en wortel toe aan de pan. De uien mogen een beetje glazig worden.
  • Vervolgens voeg je een snufje cayennepeper en wat gewone peper toe.
  • Hier moet je even bij blijven staan: doe twee eetlepels glutenvrij bloem bij het vlees in de pan. De bloem moet even mee bakken (blijf goed roeren!).
  • Voeg vervolgens het water, bouillonblokje, het kruidenbuiltje, de azijn, de kruidnagels, de laurierblaadjes en een schepje bruine basterdsuiker toe.
  • Laat het geheel minimaal 2,5 uur stoven met de deksel op de pan (op laag vuur). Let op: blijf wel af en toe roeren.
  • Vind je de jus iets te dun? Laat dan nog even stoven zonder deksel. Te dik? Voeg wat water toe.

 

Zelf eten we dit altijd met aardappeltjes en rode kool met appel. Eet smakelijk! Oh, stoofvlees laat zich trouwens prima invriezen. Dus maak gerust een dubbele portie zodat je een bakje in de diepvries kunt gooien.