Glutenvrij en pijn: hoe ga je om met pijn of klachten?
Het is tijd voor een nieuwe gastblog van onze vaste gastblogger Bianca. Bianca zet zich als de coeliakiecoach in om mensen te begeleiden bij hun glutenvrije dieet. Niet alleen het stukje voeding komt aan bod,...
20 maart, 2019
Wil jij weten:
hoe je glutenvrij brood kunt beoordelen?
wat je precies uit de ingrediënten en voedingswaarde haalt?
waarom je nooit naar de kleur of naam van een brood kijkt?
of het wel gezond is en voldoende voedingsstoffen bevat?
je je fit en gezond kunt voelen...
06 maart, 2019
Glutenvrij en etiketten lezen: zelfverzekerd je keuze maken
Het is weer tijd voor een gastblog van Bianca! Dit keer over hoe je je kunt voelen als je etiketten leest. Ze geeft handige tips! Hoe doe jij dat, zelfverzekerd een keuze maken?
Daar sta je, in de supermarkt…...
21 februari, 2019
Glutenvrij stoofvlees - hachee
[caption id="attachment_16625" align="alignright" width="298"] Stoofvlees zonder gluten[/caption]
Toen ik nog niet glutenvrij at ging er regelmatig iets van gluten door het stoofvlees. Bijvoorbeeld in het bouillonblokje, door het toevoegen van bier, brood, noem het maar op. Toen ik glutenvrij ging eten was ik...
15 februari, 2019
Budget-tips voor het glutenvrij dieet - glutenvrij en een klein budget
Als je glutenvrij eet dan kom je er achter dat aan glutenvrije producten soms een flink prijskaartje hangt. Maar hoe ga je hier mee om als je een klein budget hebt? Hoe hou je het...
12 februari, 2019
Deze week schrijft Tonie van der Walle een gastblog voor de glutenvrije diëtist. Tonie is allergie- en kinderdiëtist bij Previtas Nederland. Je kunt haar volgen op instagram (klik hier). In omgeving Groningen heeft ze spreekuur en begeleidt ze mensen bij hun glutenvrije (of allergeenvrije) dieet....
05 februari, 2019
Persoonlijk: het glutenvrije dieet als je een baby krijgt
Zoals veel van jullie weten werd ik in september 2017 mama van onze kleine Noa. Time flies, maar laatst moest ik opeens terugdenken aan de babytijd. Want je zult misschien denken dat je pas na hoeft...
02 februari, 2019
Overheerlijke glutenvrije pasta
Er gaat niks boven home-made glutenvrije pastasaus. De geur in je keuken van verse kruiden en pruttelende tomaten. Geen gekke overbodige toevoegingen. Een hele pan vol zodat je ook een portie kan invriezen. Deze pastasaus laat je twijfelen waarom je voorheen altijd een...
25 januari, 2019
Als je glutenvrij gaat eten krijg je te maken met het fenomeen “kruisbesmetting”. Mocht je nog niet weten wat dit is: het betekent dat iets wat glutenvrij is toch gluten bevat doordat het tijdens de productie, teelt, in je keuken, waar dan ook, toch besmet...
12 januari, 2019
Vandaag is gastblogger Bianca Hermans aan het woord. Bianca is zowel mental coach, gespecialiseerd glutenvrij diëtist als ervaringsdeskundige met coeliakie. In haar praktijk Compleat Coaching helpt zij coeliakiepatiënten weer op weg middels coachtrajecten op maat, ondersteund door gespecialiseerd en persoonlijk dieetadvies, naar een nieuw balans. Om zo...
08 januari, 2019