We zitten inmiddels in het nieuwe jaar en uiteraard wens ik jou het beste voor 2019! Dat het een jaar mag worden waarin je je goed mag voelen en kunt doen waar je hart sneller van gaat kloppen ??
 
Zelf heb ik twee weken vakantie achter de rug en het was heerlijk! Was jij ook vrij? En hoe heb je het gehad? Hopelijk net zo relaxt als ik 🙂
 
Ik neem graag een momentje om terug te blikken op het afgelopen jaar. Want wat was het een gaaf jaar. In 2018 startte ik met de Glutenvrije Diëtist en vandaag de dag zijn er 1388 volgers op Facebook en 1242 volgers op Instagram. Echt super! In het afgelopen jaar gaf ik 4 keer een presentatie over het glutenvrije dieet op het allergiedeel van De Nationale GezondheidsBeurs, voor honderden geinteresseerden. Later sprak ik voor tientallen maag-, darm- en leverartsen en huisartsen. Als vrijwilliger stond ik op twee markten van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast heb ik in mijn praktijk heel veel mensen begeleid voor persoonlijke ondersteuning, uitleg en begeleiding bij het dieet. Ik sloot het jaar af met een toffe presentatie over gluten aan bijna 100 diëtisten op de FODMAP scholing van Fodmap Foodies. Wat een jaar! ?
 
Daarnaast startte ik met collega diëtisten het glutenvrije forum met diëtisten. Een glutenvrij forum waar je terecht kunt met je vragen, voor betrouwbare informatie over coeliakie, glutensensitiviteit en het glutenvrije dieet. Waar ervaringsdeskundigen, diëtisten en bakinstructrices op één plek verzamelen. Want samen staan we sterk! Daarnaast schreven Bianca (De Coeliakie Coach) en Tonie (Allergiediëtist en Kinderdiëtist Previtas) leuke gastblogs voor de Glutenvrije diëtist.
 
In 2019 wil ik me vooral gaan richten op e-health. Zodat jullie 24/7 beschikking hebben over betrouwbare glutenvrije informatie. Om te zorgen dat iedereen de juiste kennis heeft over coeliakie, glutensensitiviteit en het glutenvrije dieet. Het e-book over gezonde broodkeuzes is in de maak (sorry, het was meer werk dan ik dacht dus duurt wat langer), net als een e-book over gezond gewicht verliezen. Heb jij nog andere ideeën waar absoluut een e-book over geschreven moet worden? Laat dit dan achter in de comment ⬇
 
Daarnaast kwam ik erachter dat de maaltijdvoorziening in sommige ziekenhuizen niet optimaal is. Bij navraag over glutenvrij hoor ik “maar dat kan niet bij ons”. Kan niet komt niet in mijn woordenboek voor. In sommige ziekenhuizen is het SUPER geregeld! Dan moet het overal te regelen kunnen zijn. En het moet toch gewoon normaal zijn dat je voor een medisch dieet in het medische instelling terecht kunt? Lijkt mij in ieder geval wel 😉
 
En zo heb ik nog veel meer dromen voor de toekomst op het gebied van goede voeding die bij jou past. Blijf jij me volgen? Ik heb nu ook mijn eigen youtube kanaal waarop je je kunt abonneren: klik hier
 
Ik wens jou al het beste voor het nieuwe jaar. Ga doen waar je ogen van gaan sprankelen, en maak de wereld een stukje mooier. Toi toi toi en tot ziens! <3