GEZOND GLUTENVRIJ CHALLENGE

 

Ervaar eindelijk meer energie, geen opgeblazen gevoel meer, 

een prettig vol en verzadigd gevoel, ervaar rustigere darmen

en voel je weer fijn in je lijf! 

Ben je glutenvrij gaan eten, maar eet je nu vooral veel bewerkte meuk en wil jij nu écht aan de slag om gezonder glutenvrij te eten? 

We zien het zo vaak in de praktijk. Dat mensen hun oude voedingspatroon, van voordat ze glutenvrij aten, zo hoppatee één-op-één zijn gaan vervangen met glutenvrije producten. En dan hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen dat je dan een stuk ongezonder gaat eten. 

Glutenvrije producten bevatten in de regel meer vetten, suikers en zout om ervoor te zorgen dat ze qua structuur en smaak lijken op producten met gluten. Daarnaast bevatten ze vaak minder voedingsstoffen en skippen mensen soms volkomen de volkorengranen. 

Deze producten geven jou tijdelijk een lekker gevoel. Ze smaken goed en je denkt, hey, zo erg is dat glutenvrij niet. Maar na een tijdje knort je maag weer.. wat hou je toch continu honger! Hierdoor eet je regelmatig meer dan dat je eigenlijk zou willen. En daarnaast merk je op dat je lichaam blijft roepen om snacks. Je gezonde verstand zegt dat je eigenlijk al genoeg gegeten zou moeten hebben, maar je lichaam blijft vragen om eten en het liefst zou je de (snoep)kast induiken. 

Je zit eigenlijk nooit echt lekker vol, en merkt dat je buik ook snel protesteert. Zo kun je niet altijd lekker naar het toilet voor de grote boodschap, heb je soms een opgeblazen buik en valt eten soms als een baksteen op je maag. Je hebt al geprobeerd te letten op vezels, maar bent er achter gekomen dat in alleen vezels het geheim niet schuilt. Je vraagt je af waarom sommige producten zo veel vezels bevatten maar tegelijkertijd zo rot kunnen vallen op je buik. 

En dan hebben we het nog niet over je energielevel gehad. Man, wat moet je jezelf toch af en toe de dag doorslepen. Je betrapt jezelf erop dat je weer een colaatje of koffie naar binnen tankt voor de nodige cafeïne. Of toch nog maar een stukje chocola of die glutenvrije koek. Eentje moet toch kunnen? Vervolgens ga je helemaal los en denk je: aarrhggrhr vanaf maandag ga ik echt weer opletten! 

Misschien wil je het eigenlijk niet horen, maar de grootste boosdoener van het verhaal is dat je een onvolledige basis hebt. Als je basisvoeding niet goed is, krijg je te weinig goede voedingsstoffen binnen en houd je een onhoudbare drang naar eten. Je lichaam blijft als het ware vragen om voedingsstoffen, maar doordat jij nu producten kiest waar dit niet voldoende in zit, krijg je wel de kcal binnen maar niet de vitaminen en mineralen waar je lichaam zo’n behoefte aan heeft. 

En wist je dat dit een enorme invloed heeft op jouw lijf? Laatst had ik hier nog een gesprek over met een mdl-arts. Hij begreep niet dat er zoveel mensen met coeliakie zijn met vermoeidheidsklachten. Ik wel, gaf ik aan. Ik zie namelijk zó vaak in de praktijk dat mensen bepaalde producten eten, die je lichaam echt totaal niks bieden. Ik vergelijk het weleens met de hele dag cake eten. Zou jij je fit voelen als je de hele dag cake at? Nee toch? Nee, precies. 

Op dit moment heb je waarschijnlijk geen idee waar je op kunt letten als het gaat om gezond glutenvrij. En heb je geen idee dat het mogelijk is om: 

 • veel meer energie te ervaren
 • je lichaam veel en veel prettiger voelt
 • je eeuwige trek in continu eten zal afnemen
 • je darmen veel rustiger worden en je prettig naar de wc kunt
 • je vooral weer de controle kunt krijgen over wat je eet & meer mentale rust kunt krijgen over jouw voedingspatroon. 

Van glutenvrije meuk naar gewoon lekker in je vel!

En dan denk je misschien, ja Lisan, jij hebt makkelijk praten als diëtist. Maar ik zal je even eerlijk vertellen dat ik de opleiding tot diëtist begon met een heuse frikandel speciaal verslaving (yep, toen mocht ik nog glutenfrikandellen) en dat mijn ultieme guilty pleasure jarenlang m&m’s op brood geweest is. Als jij mij toen had verteld dat ik mensen zou helpen om gezonder te gaan leven, had ik je vierkant uitgelachen. 

Tot ik na mijn diagnose coeliakie zó intens moe was, dat ik niet anders kon. Mijn hele voedingspatroon ging toch volledig op de schop. Dan kon ik het maar beter ook gelijk gezond aanpakken. 

Maar dat was niet zo simpel. Jeetje, wat was er veel glutenvrije meuk te koop. Zoeken naar een gezond glutenvrij product voelde echt als zoeken naar een speld in een hooiberg. En dit hoor ik ook vaak terug in de praktijk, dat mensen gewoon totaal geen idee hebben waar ze moeten beginnen omdat ze alleen de ongezonde producten kunnen vinden. 

Toen ik gezond glutenvrij ging eten veranderde mijn leven. Ik kreeg mijn energie weer terug, mijn opgeblazen pijnlijke buik verdween en in plaats van soms 4x per dag naar de wc te rennen kon ik opeens prettig naar het toilet. (En even eerlijk: ja, dat is gewoon echt heerlijk. En dat rijmt. Oke joe!). En toen dacht ik.. oke, dit moeten meer mensen weten en ervaren. 

Dit is zo ontzettend waardevol. Het veranderde letterlijk mijn leven. En man, wat gun ik jou dat ook! Daarom heb ik de gezond glutenvrij challenge opgezet, om jou te helpen naar een gezonder glutenvrij leven. Meer energie, meer fitheid & lekkerder in je vel! Zodat je je op alle vlakken in je leven gewoon lekkerder en beter gaat voelen.

 Hoe ziet deze challenge er precies uit? 

 • We gaan 30 dagen lang (vanaf 10 oktober) aan de slag om volledig gezond glutenvrij te eten! ”It takes 30 days to create a habit”. Gezond glutenvrij eten vraagt om commitment, je bent bereid om hier helemaal voor te gaan.
 • Je ontvangt een e-book als handboek met wat gezond glutenvrij is en waar jij op kunt letten. Dit is echt de bijbel als het gaat om gezonder glutenvrij eten & je leest hem als een tierelier! 
 • Je ontvangt een lijst van gezonde tussendoortjes zodat je bij trek nooit meer hoeft te denken “wat ga ik nou eten”. Je kiest gewoon iets lekkers van de lijst & bent super goed bezig! 
 • Je ontvangt een receptenboek met de heerlijkste glutenvrije recepten! En ja, ook wat recepten die buiten jouw comfort-zone vallen. Niet met ingewikkelde ingrediënten en spannende toeren die je moet uithalen, maar gewoon ook basis recepten waarmee je in een handomdraai lekkere en gezonde maaltijden op tafel zet!
 • Een Facebook pagina met 30 dagen lang dagelijkse support van mij en mijn team op maandag tot en met vrijdag inclusief andere deelnemers. Ik motiveer je elke dag om door te zetten en daar je ervaringen te delen! Het is super bijzonder om te zien hoe de deelnemers ook elkaar kunnen motiveren met het stellen van goede vragen & hierdoor heb je ook niet het idee dat je er alleen voor staat: iedereen is bezig met gezond glutenvrij! 
 • Oneindig veel persoonlijke voordelen waar je het natuurlijk vooral voor doet!

De investering hiervoor bedraagt €399,-. In augustus kun je meedoen voor het early bird tarief van €279 en in september is de investering in jouw gezondheid slechts €297! 

Waarom de challenge gezond glutenvrij? 

Naast mijn persoonlijke ervaring waarbij ik als begin 20-er opeens glutenvrij moest gaan eten, ervaar ik het ook in mijn werk als diëtist dat er zo ontzettend veel mensen zoekende zijn naar gezond glutenvrij. En zo veel mensen hebben last van een laag energielevel, weinig focus of concentratie op hun werk, constante HONGER, of zijn helemaal niet blij met wat ze in de spiegel zien. En dat kan zo makkelijk anders, je hoeft alleen maar te weten hoe je gezond glutenvrij eet! 

En het lastige is, als je net glutenvrij gaat eten word je natuurlijk ook door marketing beinvloed. Je krijgt glutenvrije pakketten van producent X, kunt iets gratis glutenvrij uitproberen van supermarktketen Y. En hoe leuk en lekker deze producten ook zijn, de ingrediënten word je gewoon helaas vaak minder vrolijk van. 

Geen wonder dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om gezonde glutenvrije voeding. En sommige mensen zijn misschien al bewust van de impact van hun dieet op hun energielevel. Anderen zitten nog in de ontkenningsfase of hebben werkelijk waar geen idee dat ze alleen maar ongezonde meuk naar binnen werken. Maar mocht jij nu denken: hey, ik ervaar klachten, en ik wil goed voor mijn lijf zorgen en gezonder gaan eten. Dan is dit jouw kans! 

Tijdens de challenge ga ik je helpen om veranderingen aan te brengen in jouw voedingspatroon, zodat je blijvend gezonder gaat eten. Je leert nieuwe producten kennen, lekkere recepten maken en gaat afrekenen met al die ongezonde meuk waardoor jij je niet fit voelt. 

Dit is wat het andere mensen opleverde om met ons aan de slag te gaan: 

Meer energie

Meer rust in je buik

Geen continu hongergevoel meer

Oftewel, life-changing!!

Heel simpel, niet goed = geld terug!

Ik ben 100% overtuigd van de kwaliteit van dit programma en daarom geef ik je een garantie. Als je niet overtuigd bent van de inhoudelijke kwaliteit van deze challenge, dan krijg je van mij je geld retour minus € 50,- administratiekosten. De voorwaarden hiervoor zijn dat je alles hebt bekeken in de besloten groep die bij het programma hoort en aan kunt tonen dat je hiermee aan de slag bent gegaan. Annulering kan schriftelijk binnen 7 dagen na start van de challenge per email (info@glutenvrijedietist.nl) met een omschrijving waarom het programma voor jou niet aan de kwaliteitseisen heeft voldaan. Recht op annulering geldt niet indien de ondersteunende documenten niet aansluiten op jouw persoonlijke behoeftes, aangezien daar vóór aanschaf van het programma al duidelijk over wordt gecommuniceerd. Indien je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vervalt je recht op de garantie. In alle andere gevallen ontvang je zonder bezwaren je geld retour.