De glutenvrije diëtist | Sinterklaaspannenkoeken met halfvolkoren meel
16541
post-template-default,single,single-post,postid-16541,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Sinterklaaspannenkoeken met halfvolkoren meel

Soms ben je gewoon op zoek naar de gouden middenweg. Wil je niet 100% fitgirl zijn, maar ook niet allemaal lege calorieën naar binnen gooien. Tussen volkoren en “wit” is er daarom half-volkoren! En in het kader van December Glutenvrij is dit recept geheel in sinterklaasstyle. Heerlijke half-volkoren pannenkoeken met speculaaskruiden. Om je vingers bij af te likken! Oh, en een optie voor extra vezels. Win-win!!

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken (2 personen):

  • 20 gram glutenvrij boekweitmeel
  • 20 gram glutenvrij havermeel
  • 35 gram glutenvrij meel of bloem naar keuze
  • 200 ml (lactosevrije) melk
  • Een halve theelepel koek- of speculaaskruiden (of kaneel)
  • 1 ei
  • Olijfolie of glutenvrije vloeibare boter
  • Optioneel: chiazaad of lijnzaad
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen

 

Hoe maak je het?

  • Voeg de meelsoorten en speculaaskruiden bij elkaar in een beslagkom en roer door.
  • Voeg het ei en de helft van de melk toe en mix samen tot een glad beslag. Voeg vervolgens de rest van de melk toe en mix het nog even door. Is het beslag te dik? Dan voeg je nog een scheutje melk toe. Te dun? Nog een klein beetje meel.
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Doe de appel met de rozijnen en een scheutje water in een steelpannetje. Voeg een beetje koek- of speculaaskruiden toe. Verwarm deze op laag vuur. Zorg dat er wat vocht in de pan blijft, dus als het vocht verdampt voeg je nog een scheutje water toe. Verwarm een minuut of 5-10 tot de appel zacht is geworden.
  • Verwarm de olijfolie of vloeibare bak boter in de pan. Als de pan warm genoeg is bak je de pannenkoeken.
  • Optie: als je het beslag in de pan hebt gedaan en het is nog vloeibaar, dan kun je er extra vezels over strooien. Denk aan een beetje chia-zaad of een beetje lijnzaad. Alle beetjes helpen!
  • Giet eventueel resterend vocht uit het steelpannetje met de appel en rozijnen.
  • Serveer de pannenkoeken met de warme appel en rozijnen.
  • Eet smakelijk!

 

Wist jij dat we met December Glutenvrij samen bloggen om het glutenvrije dieet meer bekendheid te geven? Check ook eens de december-blogs van:
Mirjam van ikbenglutenvrij.nl
Stefan & Ilona van www.metzondergluten.com
Gerda van www.glutenvrijhoorterbij.nl
Fabiënne van www.glutenvrijinutrecht.nl
Marleen van www.smaakvolglutenvrij.nl
Koosje van www.koosglutenloos.nl

Enjoy!