Wat ben ik gek op geitenkaas. Op brood, in salades maar zeker ook in de lasagne! Heb jij deze vegetarische glutenvrije lasagne al eens geprobeerd? Hij wint niet de schoonheidsprijs voor mooiste foto, maar het is wel een groente-bommetje en qua smaak succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram tomatenblokjes
500 gram gekookte bieten
450 gram pompoen
1 ui
200 gram geitenkaas
1 eetlepel salie
250 gram glutenvrije lasagnebladen
een handje pompoenpitten
olie of vloeibare boter

Hoe maak je het?
Kook de pompoen in een laagje water tot het gaar is. Snipper ondertussen de ui en fruit deze in wat olie of vloeibare boter. Voeg de tomaten in stukjes en gekookte pompoen toe, samen met wat peper. Pureer de groenten (in een blender, keukenmachine of met een staafmixer) en voeg de salie toe. Laat dit geheel een paar minuutjes pruttelen en haal dan van het vuur.

Snijd de bieten in plakjes. We gaan nu de lasagne opbouwen. Schep een laagje saus in de ovenschaal en leg hier 1/3e van de lasagnebladen in. Schep hier vervolgens weer wat saus overheen, zorg bij elke laag dat de bladen goed nat worden. Leg de helft van de bietenplakjes in de schaal, gevolgd door 1/3e van de geitenkaas. Daarna weer wat saus, bladen, de andere helft van de bieten en geitenkaas. De laatste laag is saus, bladen, saus en geitenkaas.

Maak de lasagne het liefst een paar uur van te voren, zodat de glutenvrije bladen alvast kunnen weken in de saus. Wil je aan tafel? Bak de lasagne dan ongeveer een half uurtje tot 40 minuutjes op 180 graden af. Bak ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan. Strooi over de lasagne vlak voor het serveren.

Lekker fris met een salade van sla, komkommer en tomaat. Eet smakelijk!