Wat was het een super gaaf traject en wat heb ik veel geleerd!’. Dit was de eerste zin van een mail die ik afgelopen week binnenkreeg van een van de ‘gezond glutenvrij challenge-deelnemers’. Mijn hart maakte een sprongetje na het lezen van deze mail.

Het is niet te beschrijven hoe blij ik word wanneer deelnemers van de challenge zelf positief verrast worden over de verbetering die ze merken in hun gezondheid. Dat ze weer op volle kracht kunnen sporten, eindelijk een ‘normale’ ontlasting hebben, dat ze gedurende een dag géén snaai neigingen meer hebben en ga zo maar door.

Zelf merkte ik bij mezelf ook zóveel frustratie toen ik glutenvrij ging eten. En niet alleen om wat je allemaal ‘niet meer kunt of mag eten’, maar vooral vanwege het feit dat ik onverzadigbaar bleef en daardoor continue het idee had dat ik mijn ‘energievoorraad moest aanvullen’. En dit gevoel was er dus óók direct na de maaltijd. Heel irritant. Totdat ik mijn frustratie gebruikte als kracht waardoor ik vooral nieuwsgierig werd naar hoe ik TOCH verzadigd kon zijn na een maaltijd. Ik ben gaan experimenteren met recepten, heb verschillende combinaties voedingsmiddelen en verschillende merken glutenvrije producten uitgeprobeerd. Zo werd het een leuke uitdaging, in plaats van een opgave.

Wat mij enorm heeft geholpen is de ‘eat the rainbow’ tactiek. Want sinds ik dat doe wordt eten voor mij lekkerder, leuker én gezonder. Drie vliegen in één klap principe. Hoe ik dat doe? Bij elke maaltijd met granen probeer ik groente en/of fruit te combineren. En het liefst ook nog iedere dag een verschillende kleur. Denk als ontbijt aan een pap van teff/boekweit/glutenvrije haver met bosbessen en een lepeltje zaden of als lunch glutenvrije zadencrackers met smeerbare geitenkaas en reepjes paprika of een glutenvrije wrap met pesto, spinazie en tomaatjes.

Vraag aan jou: sta vandaag eens stil hoeveel verschillende kleuren jij eet per maaltijd! Leuk ook om deze ‘eat the rainbow challenge’ samen met huisgenoten, vrienden of familie te doen.
Doe jij dit ook weleens? Of ben je nog niet zo bezig met gezond glutenvrij?

Misschien denk je nu wel, goh daar zou ik wat meer mee willen doen. Houd ons dan de komende tijd maar eens goed in de gaten want binnenkort gaan de deuren weer open voor onze Gezond Glutenvrij Challenge. Tijdens de challenge gaan we 6 weken aan de slag om gezonder glutenvrij te eten, zodat jij je fitter, energieker en gezonder gaat voelen. En en en en.. daar zit deze keer nog een SUPER fantastische actie bij die je NIET wil missen voor de eerste aanmeldingen!!

Binnenkort vertellen we er meer over, maar mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je alvast meer lezen op: 
https://glutenvrijedietist.nl/challenge-gezond-glutenvrij Super tof als jij komend jaar start met een gezond glutenvrij dieet.

Liefs,
Jolien