Bij mij doen deze schalen het altijd goed op feestjes! Ik maak er daarom een paar van te voren zodat ik ze alleen nog maar uit de koelkast hoef te halen als de visite aanschuift. Lekker en verantwoord snacken!
Ingrediënten voor twee hapjesschalen:
Een komkommer
Een zak worteltjes (ca. 500 gram)
Een rode paprika
Een gele paprika
Een groene paprika
Radijsjes
Een zakje mozzarella bolletjes
Een bakje snoeptomaatjes of cherrytomaatjes
Een paar takjes basilicum
Cocktailprikkers
Recept:
Maak spiesjes van de tomaat, mozzarella en basilicum. Doe hier eventueel wat peper uit de pepermolen overheen. Snijd de overige groente (behalve de radijsjes) in “frietjes” en leg op een schaal. Halveer de radijsjes en leg deze ook op de schaal.
Dipsaus**:
Meng 2 eetlepels (lactosevrije) yoghurt met 2 eetlepels mayonaise. Voeg hier naar smaak kruiden aan toe, zoals een beetje paprikapoeder en Cayenne poeder voor een wat pittigere dipsaus of groene kruiden (bieslook, peterselie, etc.) voor een Italiaanse dipsaus. Ook lekker: met een scheutje knoflookolie!
** Let erop dat de ingrediëntenlijsten van de producten (o.a. mayonaise, kruidenmixen) die je gebruikt glutenvrij zijn.