Gezond glutenvrij & gezonde darmen!

 

Ervaar in drie maanden hoe jij geen opgeblazen gevoel meer hoeft te hebben, 

hoe je darmen tot rust kunnen komen, je makkelijk naar het toilet kunt 
en weer vol energie in het leven kunt staan!

Ben je glutenvrij gaan eten, maar merk je dat je nog om de haverklap een opgeblazen gevoel hebt en niet prettig naar het toilet kunt?  

We zien het zo vaak in de praktijk en toen ik laatst een poll op instagram deed bleek dat 76% van mijn volgers niet makkelijk of soepel naar de WC kan. Wat een groep! En dat is niet zo gek. Want als je glutenvrij gaat eten, dan gaan de meeste mensen hun oude voedingspatroon met gluten vervangen met glutenvrije producten. En dan hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen dat je dan een stuk ongezonder gaat eten. 

Glutenvrije producten bevatten in de regel meer vetten, suikers en zout om ervoor te zorgen dat ze qua structuur en smaak lijken op producten met gluten. Daarnaast bevatten ze vaak minder voedingsstoffen en skippen mensen soms volkomen de volkorengranen.

Hierdoor krijgen mensen veel te weinig goede vezels én te weinig voedingsstoffen binnen, hebben ze geen fijn verzadigd gevoel & eten ze soms juist dingen waarvan ze zelf al weten: hmm.. dit is misschien niet de meest gezonde optie voor mijn lijf.  

Je merkt ondertussen dat je je verre van fit voelt en dat je buik ook snel protesteert. Zo kun je niet altijd lekker naar het toilet voor de grote boodschap, heb je soms een opgeblazen buik en valt eten soms als een baksteen op je maag. Je hebt al geprobeerd te letten op vezels, maar bent er achter gekomen dat in alleen vezels het geheim niet schuilt. Je vraagt je af waarom sommige producten zo veel vezels bevatten maar tegelijkertijd zo rot kunnen vallen op je buik. 

En dan hebben we het nog niet over je energielevel gehad. Man, wat heeft je buik een grote invloed op hoe je je voelt! Dat komt omdat de bacteriën in je maagdarmkanaal direct communiceren met je hersenen. En omdat het nou eenmaal energie vreet als je continu denkt “pfff… ik voel m’n buik” of als je krampen of steken voelt.  

Waar het probleem zit? Geen buikvriendelijke basisvoeding. Als je basisvoeding niet goed is, dan geeft je lichaam het duidelijk aan. Dit heeft een enorme invloed op jouw lijf, waarbij je buikklachten of ontlastingsproblemen ervaart op de korte termijn maar op de lange termijn je steeds minder fit gaat voelen. En ook steeds sneller reageert op voeding. Kun je nou nog meer niet eten? Waardoor je steeds meer weglaat en hierdoor steeds eenzijdiger gaat eten. 

Je komt in een soort vicieuze cirkel terecht van minder eten en meer klachten krijgen en krijgt er een punthoofd van. Dit moet stoppen. Je bent op een punt aangekomen dat je in de basis écht gezond en buikvriendelijk wilt gaan eten. Als je basisvoeding goed op orde is, dan kun je ook af en toe heerlijk genieten van een stuk chocola of een keer dat wijntje. Je moet beginnen bij het begin: een goede fundering waardoor jouw lijf goed kan functioneren. 

Op dit moment heb je waarschijnlijk geen idee waar je op kunt letten als het gaat om gezond glutenvrij. En heb je geen idee dat het mogelijk is om: 

 • een platte, rustige buik te ervaren
 • makkelijk naar het toilet te gaan
 • je leeg te voelen na de ontlasting: dat lucht op!
 • veel meer energie te ervaren
 • je vooral weer fitter kunt gaan voelen & je lekker in je vel zit!

Betalen in 2 termijnen is mogelijk

Van glutenvrije meuk naar gewoon lekker in je vel!

En dan denk je misschien, ja Lisan, jij hebt makkelijk praten als diëtist. Maar ik zal je even eerlijk vertellen dat ik de opleiding tot diëtist begon met een heuse frikandel speciaal verslaving (yep, toen mocht ik nog glutenfrikandellen) en dat mijn ultieme guilty pleasure jarenlang m&m’s op brood geweest is. Als jij mij toen had verteld dat ik mensen zou helpen om gezonder te gaan leven, had ik je vierkant uitgelachen. 

Tot ik na mijn diagnose coeliakie zó intens moe was, dat ik niet anders kon. Mijn hele voedingspatroon ging toch volledig op de schop. Dan kon ik het maar beter ook gelijk gezond aanpakken. 

Maar dat was niet zo simpel. Jeetje, wat was er veel glutenvrije meuk te koop. Zoeken naar een gezond glutenvrij product voelde echt als zoeken naar een speld in een hooiberg. En dit hoor ik ook vaak terug in de praktijk, dat mensen gewoon totaal geen idee hebben waar ze moeten beginnen omdat ze alleen de ongezonde producten kunnen vinden. 

Toen ik gezond glutenvrij ging eten veranderde mijn leven. Ik kreeg mijn energie weer terug, mijn opgeblazen pijnlijke buik verdween en in plaats van soms 4x per dag naar de wc te rennen kon ik opeens prettig naar het toilet. (En even eerlijk: ja, dat is gewoon echt heerlijk. En dat rijmt. Oke joe!). Wat een rust geeft het je als je weet dat je een prettig en soepel ontlastingspatroon hebt. Dat je weer gewoon naar een feestje kunt zonder te denken: ja maar ik moet nog voor de grote boodschap… of dat je onderweg niet opeens in de stress raakt omdat je merkt dat je echt naar het toilet moet, nu! Vreselijk. Toen ik er door mijn universitaire opleiding en ervaring met het glutenvrije dieet achter kwam hoe je buikvriendelijk kunt eten en dit je leven verandert dacht ik… oke, dit moeten meer mensen weten en ervaren. 

Dit is zo ontzettend waardevol. Het veranderde letterlijk mijn leven. En man, wat gun ik jou dat ook! Daarom gaan we deze zomer aan de slag met het traject om jouw buikklachten te verminderen én ontlastingspatroon te verbeteren! Hoe lekker als je een keer zonder verstopping of diarree op vakantie kunt? Op naar een gezond glutenvrij leven! Meer energie, meer fitheid & lekkerder in je vel! Zodat je je op alle vlakken in je leven gewoon lekkerder en beter gaat voelen. Want man, wat komt er veel ruimte en energie vrij als je niet continu met je toiletgedrag of buik bezig hoeft te zijn <3

Hoe ziet dit programma er precies uit? 

 • We gaan vanaf 8 juli aan de slag om gezonder glutenvrij te eten. Je krijgt van ons 12 weken lang elke week motivatie en inspiratie om aan de slag te gaan. Gezond glutenvrij eten vraagt om commitment, je hebt zin om hiermee aan de slag te gaan! 
 • De wekelijkse masterclasses worden gegeven door gespecialiseerd diëtisten, gezondheidswetenschappers, maar ook hebben we experts ingehuurd om je alles te vertellen over de bekkenbodem, de invloed van (chronische) stress op jouw gezondheid en noem het maar op. Laat je verrassen: deze 3 maanden worden geweldig! 
 • en live kick-off op 8 juli om 10.00 uur waarin we samen aan de slag gaan met je gezondheid. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? En welke stappen zijn daarvoor nodig? Gedurende het traject bouwen we aan jouw persoonlijke handleiding waarmee jij je fit, energiek en gezond kunt voelen! 
 • Je ontvangt gelijk na aanmelding een e-book als handboek met wat gezond glutenvrij is en waar jij op kunt letten. Dit is echt zo’n fantastisch e-book als het gaat om gezonder glutenvrij eten & je leest hem als een tierelier! Je kunt dus gelijk aan de slag!
 • Je ontvangt een receptenboek als e-book met de heerlijkste glutenvrije recepten! En ja, ook wat recepten die buiten jouw comfort-zone vallen. Niet met ingewikkelde ingrediënten en spannende toeren die je moet uithalen, maar gewoon ook basis recepten waarmee je in een handomdraai lekkere en gezonde maaltijden op tafel zet!
 • Oneindig veel persoonlijke voordelen waar je het natuurlijk vooral voor doet!

De investering voor dit traject is 399,-. Je mag ook in termijnen betalen. We starten op 8 juli!

je kunt ook in termijnen betalen. 

Waarom aan de slag met gezond glutenvrij?

Naast mijn persoonlijke ervaring waarbij ik als begin 20-er opeens glutenvrij moest gaan eten, ervaar ik het ook in mijn werk als diëtist dat er zo ontzettend veel mensen zoekende zijn naar gezond glutenvrij. En zo veel mensen hebben nog last van buikklachten, hebben opeens een opgeblazen gevoel, last van krampen, kunnen niet goed naar het toilet. Ze ervaren dat ze een laag energielevel hebben, weinig focus of concentratie op hun werk, constante HONGER, of zijn helemaal niet blij met wat ze in de spiegel zien. En dat kan zo makkelijk anders, je hoeft alleen maar te weten hoe je gezond en buikvriendelijk glutenvrij eet! 

En het lastige is, als je net glutenvrij gaat eten word je natuurlijk ook door marketing beinvloed. Je krijgt glutenvrije pakketten van producent X, kunt iets gratis glutenvrij uitproberen van supermarktketen Y. En hoe leuk en lekker deze producten ook zijn, de ingrediënten word je gewoon helaas vaak minder vrolijk van. 

Geen wonder dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om gezonde glutenvrije voeding. En sommige mensen zijn misschien al bewust van de impact van hun dieet op hun darmen en energielevel. Anderen zitten misschien nog in de ontkenningsfase of hebben werkelijk waar geen idee dat ze alleen maar ongezonde meuk naar binnen werken. Maar mocht jij nu denken: hey, ik ervaar klachten, en ik wil goed voor mijn lijf zorgen en gezonder gaan eten. Dan is dit jouw kans! 

Tijdens dit programma ga ik je helpen om veranderingen aan te brengen in jouw voedingspatroon, zodat je blijvend gezonder en buikvriendelijker gaat eten. Je leert nieuwe producten kennen, lekkere recepten maken en gaat afrekenen met al die ongezonde meuk waardoor jij je niet fit voelt. 

Dit is wat het andere mensen opleverde om met ons aan de slag te gaan: 

Meer energie

Meer rust in je buik

Geen continu hongergevoel meer

Oftewel, life-changing!!

 

Heel simpel, niet goed = geld terug!

Ik ben 100% overtuigd van de kwaliteit van dit programma en daarom geef ik je een garantie. Als je niet overtuigd bent van de inhoudelijke kwaliteit van dit programma, dan krijg je van mij je geld retour minus € 50,- administratiekosten. De voorwaarden hiervoor zijn dat je de masterclasses hebt bekeken, de e-books hebt gelezen en je aan kunt tonen dat je hiermee aan de slag bent gegaan. Annulering kan schriftelijk binnen 7 dagen na start van het programma per email (info@glutenvrijedietist.nl) met een omschrijving waarom het programma voor jou niet aan de kwaliteitseisen heeft voldaan.

Recht op annulering geldt niet indien de ondersteunende documenten niet aansluiten op jouw persoonlijke behoeftes, aangezien daar vóór aanschaf van het programma al duidelijk over wordt gecommuniceerd. Indien je vanwege gezondheidsredenen niet aan kunt sluiten bij het programma, zorgen we voor een verlenging van het programma zodat je het op een later moment kunt volgen. Indien je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vervalt je recht op de garantie. In alle andere gevallen ontvang je zonder bezwaren je geld retour.

Veelgestelde vragen over het programma

Hoeveel tijd kost het programma mij?

Qua tijdsinvestering moet je denken aan gemiddeld 1 uur per week. De eerste week is de tijdsinvestering wat groter, zodat je met een goede kick-off het programma kunt beginnen! Na de masterclasses sporen we je aan om actief aan de slag te gaan met oefenen en uitproberen. Hoeveel tijd je daarmee kwijt bent varieert van hoeveel effort en tijd je er zelf in wil steken. Maar hoe meer aandacht en tijd jij het geeft, hoe meer effect je zal halen uit het programma. 

De boeken die je erbij krijgt kun je in je eigen tijd doorlezen, maar je zou eventueel vóór de start van het programma al een begin kunnen maken met het handboek gezond glutenvrij. Ze zijn zo geschreven dat ze lekker weglezen en het e-book ontvang je direct na aanmelding!

Je zult merken als je gezonder glutenvrij gaat eten, dat er juist energie (en hiermee tijd) vrij komt op de lange termijn. Het is dus even een kleine investering in tijd, maar je hoeft dus niet dagelijks uren bezig te zijn. Ook kun je als het even een week drukker is de video’s gewoon een week later bekijken. Of als je op vakantie gaat even een pauze nemen en het na je vakantie weer oppakken. Zodat het volledig past in je eigen agenda.

Kan ik meedoen als ik zuivelvrij of lactosevrij eet of een koemelkeiwit allergie heb?

Het programma is zeker ook geschikt als je geen koemelk of lactose mag. Sterker nog: als je meer intoleranties hebt dan glutenvrij alleen dan is het juist slim om aan de slag te gaan met gezond en volwaardig eten! Mocht je op een gegeven moment een vraag hebben over een bepaald product of vervanger, dan kun je die vraag ook altijd even mailen. Afhankelijk van de grootte van de vraag kunnen we of snel met je meedenken of je uitnodigen voor persoonlijke begeleiding 🙂

Kan ik meedoen met een andere allergie of intolerantie?

Het programma richt zich met name op glutenvrij, dus niet specifiek op allergievrij. Toch is een hoop mogelijk, kijk hieronder bij jouw allergie of intolerantie:
– lactosevrij, koemelkvrij of zuivelvrij: geen probleem, dit programma is prima zuivelvrij te volgen en in het receptenboek geven we ook overal opties om koemelk te vervangen door lactosevrije- of plantaardige varianten. Leuk weetje? Lisanne eet ook grotendeels lactosevrij!
– noten: het programma is zonder problemen te volgen als je geen noten mag. In het receptenboek zijn er enkele recepten met noten, maar die kunnen makkelijk                 vervangen worden door pitten en zaden.
– pinda: het programma is zonder problemen te volgen als je geen pinda’s mag.
– soja: het programma is zonder problemen soja-vrij te volgen.

Heb je meer dan drie verschillende allergenen? Overleg dan even met ons via info@glutenvrijedietist.nl dan kijken wij of het programma voor jou geschikt is.

Kan ik meedoen als ik vegetarisch of veganistisch eet?

Wat goed is om te weten is dat het programma niet 100% gericht is op vegetarisch of veganistisch eten. In het receptenboek staan bijvoorbeeld ook recepten met vlees/vis, maar geven we wel veel vegetarische opties. Er zijn al tientallen mensen die bij ons in de praktijk met veel plezier op een vegetarische of vegan manier een programma hebben doorlopen. Dus je kunt zeker ook deelnemen als je vegetarisch/veganistisch eet!