Afsluiting glutenvrij voor jou

Hieperdepiep hoera! Je bent nu officieel goed op de hoogte over jouw glutenvrije dieet. Hoe tof is dat? Mijn doel is om samen een grote olievlek te creëren aan betrouwbare glutenvrije informatie, zodat over een tijdje iedereen gewoon weet wat het glutenvrije dieet is, wat kruisbesmetting inhoudt en waar we op moeten letten. Dat zou het dieet voor iedereen zoveel relaxter maken!

Nu je deze basiscursus hebt doorlopen, vraag je je misschien af: “en nu, Lisanne?”. Mijn tip is om vooral veel te gaan proeven, etiketten te lezen en vooral te “doen”. Als het gaat om glutenvrij eten bij anderen, probeer actief anderen uit te leggen hoe het dieet werkt voordat men de rest van je leven verwacht dat jij altijd maar voor jezelf zorgt. Niet alleen jij moet leren hoe glutenvrij werkt, maar voor jouw omgeving is het ook een leerproces. Hoe fijn zou het zijn als vrienden ook weten waar ze voor jou een veilig glutenvrij gebakje kunnen bestellen of dat ze even voor jou apart chipjes in een bakje doen zodat jij relaxt op je stoel zit?

Na dat doen komt de volgende fase van het dieet, want hoe doe je dat nou op een gezonde manier? Als je alles één-op-één gaat vervangen, durf ik er een wedje om te leggen dat je hartstikke ongezond gaat eten. Glutenvrije producten bevatten namelijk in de regel meer vet, suiker en zout. Dat komt doordat het weglaten van gluten de smaak en de structuur beïnvloedt en hiermee toch het “lekkerste” product wordt gemaakt.

Zelf vind ik lekker eten heel belangrijk, maar ook dat ik goed voor mijn lichaam zorg en mezelf niet alleen vul met voeding, maar ook voedt. Zeker als het gaat om kinderen in de groei, vrouwen én mannen met een kinderwens of mensen met klachten kun je vaak onwijs veel bereiken door gezond glutenvrij te gaan eten. We zien namelijk in onderzoek dat mensen die glutenvrij eten vaak onvolwaardig eten en te weinig vitaminen of mineralen binnen krijgen. Geen wonder dat je je nog niet helemaal top voelt!

Daarom ben ik een cursus aan het ontwikkelen om gezond glutenvrij te eten. Met alle informatie over hoe je energie krijgt van gezonde voeding, hoe je lekker kunt poepen en geen diarree of verstopping meer ervaart, waarom jodium zo belangrijk is en hoe het kan dat je schildklier minder gaat werken als je hier niet goed op let en hoe het bijvoorbeeld zit met een glutenvrije schijf van vijf. Zodat jij alle gezonde voedingsstoffen binnen kunt krijgen & je je gezonder en energieker kunt gaan voelen!

Als deze cursus af is, hou ik jou als eerste op de hoogte. Hij wordt super waardevol en ik kijk er naar uit om hem aan jou te kunnen geven!

 

Als laatste nog twee kleine bonussen voor jou: een site met dieetvertalingen en een link naar de aftrekpost dieetkosten voor de belastingdienst. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan actief in de besloten facebookgroep.

Super tof dat je hebt meegedaan met deze cursus en hiermee hebt geïnvesteerd in je eigen gezondheid en dieet. Heb je nog hulp nodig in de toekomst, dan weet je me te vinden! We kunnen altijd een afspraak inplannen bij mij of mijn collega’s. Je bereikt ons via emailadres info@glutenvrijedietist.nl en telefoonnummer 06 – 219 19 013.

Hartelijke groet,
Lisanne