Overheerlijke glutenvrije pasta

Er gaat niks boven home-made glutenvrije pastasaus. De geur in je keuken van verse kruiden en pruttelende tomaten. Geen gekke overbodige toevoegingen. Een hele pan vol zodat je ook een portie kan invriezen. Deze pastasaus laat je twijfelen waarom je voorheen altijd een snel pakje kocht. Do I need to say more? En het beste: het is niet moeilijk. Gelukkig maar! Je moet er alleen even de tijd voor hebben. De saus is namelijk het lekkerste als hij echt even – als in minimaal een uur – op het vuur heeft gestaan. En eerlijk? De volgende dag zijn de kruiden nog meer in de saus getrokken en smaakt hij nóg beter.

Ingrediënten glutenvrije pastasaus (8 porties)

  • 400 gram rundergehakt
  • 150 gram spekjes 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote wortel 
  • 1 halve courgette (ca. 200 gram)
  • 2 blikken (van 400 gram) gepelde tomaten of tomaten in blokjes
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn 
  • 1 eetlepel gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn of een paar takjes verse rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • scheutje olie
  • zout & peper

 

Hoe maak je het?

  • Pers de knoflook of snij in hele kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan of wok en bak hier de knoflook ca. 2 minuten in.
  • Voeg de spekjes toe en laat ca. 5 minuten bakken op laag vuur. Snij ondertussen de wortel in kleine stukjes en snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Doe de wortel en courgette bij de spekjes en bak even mee.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe tot dit rul gebakken is. Blus het mengsel van vlees en groente daarna af met de rode wijn.
  • Nu is het tijd om de tomaten toe te voegen (indien je gepelde tomaten hebt: duw deze kapot met de spatel) en roer de tomatenpuree erdoor.
  • Voeg als laatste de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes door de saus en laat vervolgens minimaal een uur pruttelen tot het een mooie saus is geworden.
  • Eet smakelijk!

 

Lekker met een glutenvrije pasta en een salade van sla, tomaat en komkommer. En ben je gek op kaas? Een beetje parmezaan of strooikaas is ook heerlijk.