De glutenvrije diëtist | Havermoutpannenkoekjes
16377
post-template-default,single,single-post,postid-16377,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Havermoutpannenkoekjes

Een stapeltje pannenkoekjes: ik eet het regelmatig als lunch. De ene keer van boekweit, dit keer op basis van glutenvrije haver. Heerlijk, voedzaam en boordevol gezonde voedingsstoffen. Écht smullen dus van zo’n stapeltje lekkers!

Wat heb je nodig? 

Ingrediënten voor 5 pannenkoekjes:
45 gram glutenvrije havermout*
45 gram (lactosevrije) melk
1 banaan
2 eieren
Een beetje kaneel
Fruit of noten
Een beetje vloeibare boter of olie

* Zorg dat je haver hebt met het glutenvrije logo! “Gewone” haver zonder logo is altijd besmet met gluten.

Hoe maak je het? 

Doe de havermout in de keukenmachine tot een meel ontstaat. Mix met de eieren, melk, banaan en kaneel tot een beslag. Verhit de olie of boter in een pan en bak de pannenkoekjes. Serveer met vers fruit en/of ongezouten noten.

Eet smakelijk!